شتهها Aphids از جمله آفات گیاهی هستند. این آفت خطرناک در اکثر مزارع ، محصولات زراعی ، باغی و درختان در زیر برگ ها ، کنار جوانه ها و نوک شاخه ها دیده می شود. در اثر فعالیت این آفت، رشد و ظاهر گیاه تحت تاثیر قرار می گیرد.
این حشرات بسیار موفق ، در بیشتر مناطق کره زمین و با بیشترین تعداد گونهای در مناطق معتدله یافت میشوند. منشا شتهها خانواده Archescytinidae میباشد که در دوره کربونیفر یا اوایل دوره پرمین وجود داشتهاند. شتههای تیرههای phylloxeidae , Adelgidae , Aphididae به بالا خانواده Aphidoidea و راسته جوربالان یعنی حشرات تغذیه کننده از شیرههای گیاهی تعلق دارند. گرچه قدیمیترین سنگوارههای شناخته شده شتهها به نام Triassoaphis cubitus مربوط به دوره تریاسه میباشد.
شتهها به روشهای کاملا موثری فرآیندهای رشدی گیاهان میزبان خود را تحت تاثیر میدهند. شتهها ۱۰ خانواده و حدود ۴۴۰۰ گونه دارند که در حدود ۲۵۰ گونه آن جزء آفات جدی گیاهان محسوب می شوند. زادآوری در شته ها بسیار زیاد می باشد ، به طوری که تعداد نسل آنها گاهی در سال در مناطق مناسب به ۲۰ نسل می رسد . چند تائی شته کافی است تا در اندک زمان باغ یا مزرعه ای آلوده شود.
کثرت جمعيت و در نتيجه زيان شتهها به عوامل بسيار زياد از قبيل شرايط آب و هوایي ، رطوبت ، حرارت ، مقدار و شدت نور ، عمل پارازيت ها و شکارگرها بستگی دارد . شرایط آب و هوایی فصل بهار، زادآوری این حشرات را بسیار تسریع می کند .
اگر می خواهید درباره شتهها ، نحوه زندگی و نکات پیرامون آن اطلاعات بیشتری کسب کنید ، پیشنهاد می کنیم با مطالعه این مطلب تا پایان همراهی کنید.
شته چیست؟
شتهها حشرات کوچک با ظاهر کروی ، پهن و یا بیضی شکل هستند . طول بدن آنها از ۰/۵ – ۸ میلی متر متغیر و اغلب اوقات بین ۲ – ۴ میلی متر می باشد. شته مرکبات ، شته مومی کلم (کلزا)، شته روسی گندم، شته گردو، شته کاج، شته گلسرخ، شته پنبه و شته خالدار برخی از انواع شته هستند. رنگ شته ها بسیار متنوع و اغلب دارای رنگ های زرد ، سبز ، قرمز ، سیاه و یا خاکستری هستند. بدن آنها نرم و پوشیده از موهای ریز با اندازه های متفاوت می باشد .
در سر شته ها یک جفت شاخک وجود دارد که طول آن متغیر است . شتهها دارای سه جفت پا هستند و پاهای عقبی معمولاً بلند تر از سایر پاها می باشد .
در نزد اغلب گونه ها شکم حشره به دم کوتاهی ختم می شود. یک جفت زایده موسوم به سیفونکول یا کورنیکول نیز در سطح پشتی حلقه پنجم شکم قرار دارد. ضمناً در طرفین و پشت حلقه ششم شکم زائده ای با شکل و اندازه متفاوت وجود دارد . شکل و اندازه این زائده ، شاخک ها ، دم و تزئینات آنها از نظر تشخیص گونه ها اهمیت زیادی دارند.
قاعده خرطوم شته رو به عقب و ما بین رانهایی جلویی حشره قرار دارد. شاخکها متشکل از دو بند قاعدهای کوتاه و ضخیم و بخش تاژکی باریکتر حداکثر چهار بندی که آخرین بند آن مرکب از یک بخش ابتدایی و یک بخش انتهایی باریکتر میباشد. در پشت هر یک از چشمهای مرکب یک برآمدگی چشمی متشکل از ۳ عدسی موسوم به تریاوماتیدی دیده میشود. پنجه پاها دو بندی هستند.
شتهها به دو شکل بدون بال و یا بال دار می باشند . شتههای بال دار موسوم به alatea و شتههای بیبال موسوم به apterae میباشند. بالها فقط دارای یک رگبال طولی برجستهای هستند.
چرخه زندگی و تولید مثل شته ها
زندگی شته ها بسیار پیچیده است. این حشره تولید مثل جنسی وغیر جنسی دارد. در تولید مثل جنسی تخم تولید میشود اما گاهی نیز نیمف زنده به دنیا میآورند. تخمها زمستان گذرانی میکنند و با رسیدن بهار تبدیل به حشرات ماده بالدار و یا بدون بال میشوند.
شتهها در قسمتی از زندگی خود به طریق بکرزایی تکثیر پیدا کرده و پس از پیدایش افراد نر و ماده و آمیزش بین آنها نسل های متعدد و متوالی ایجاد می کند. در پاییز ماده های جنسی، تخم های زمستانه می گذارند. در روش بکرزایی تخم ها نیز در بدن شته های ماده به وجود می آیند و حشرات، از نظر ژنتیکی دقیقا شبیه حشره مادر می باشند. همچنین در زنده زایی ، نیمف در بدن حشره ماده شکل میگیرد و از آن خارج میشود. نیمف ها دقیقا شبیه شته اما از نظر اندازه کوچکتر از آنان هستند.
تعدادی از شتهها زندگي خود را بر روی يک گياه به پايان ميرسانند که به آنها يک ميزبانه میگویند وعده ای ديگر قسمتي از زندگي خود را روی يک گياه و قسمت ديگر را روی گياه ديگری مي گذرانند که به آنها دوميزبانه میگویند. در مورد شتهها ی دو میزبانه اگر باران های بهاری موقعی ببارد که حداکثر افراد بال دار باشند ، تعداد زیادی از آنها را نابود می کند. در حالیکه بر روی افراد بی بال و لاروها تأثیری ندارد. جمعیت شتهها ی یک میزبانه در اوایل بهار بسیار زیاد می باشد ولی به تدریج در هنگام تابستان تعداد آنها در نتیجه عوامل کنترل کننده مانند کفشدوزک ها، مگس ها، زنبورهای شته خوار، قارچ های شته کش و همچنین به علت کمی رطوبت از بین رفته و سپس در اوایل پاییز شروع به ازدیاد میکنند. حالت چند شکلی که وجود اشکال مختلف در داخل یک گونه است، از ویژگیهای شتهها محسوب میشود.
رابطه شته و مورچه
شته و مورچه رابطه همزیستی از نوع همیاری دارند و هر دوی این حشرات یعنی شتهها و مورچه ها از این رابطه سود می برند.
شته ها معمولا دارای ترشحات شیرین و چسبناکی به نام عسلک می باشند که باعث جلب مورچه ها شده و حتی مورچه ها با شاخک های خود شته ها را تحریک به ترشح شیره نموده و از آن تغذیه می کنند. در عوض مورچه ها در روند فعالیت دشمنان طبيعي شتهها اختلال ایجاد کرده و سبب دور شدن کفشدوزک ها و زنبورهای پارازیتوئید از اطراف شته ها شده و به این ترتیب در اغلب اوقات شتهها را از حمله و گزند دشمنان شان مصون می دارند .
همچنین مورچه ها ، شتهها را بر روی گياهان منتقل می کنند و از اين طريق باعث پراکنش آنها می شود و آنها را به محل های مناسب تری نظیر ریشه گیاهان می برند. وقتی شته ها در مکان مناسب تری قرار می گیرند ، عسلک بیشتری تولید کرده و به این طریق مورچه ها هم از اين فعل و انفعال دو طرفه بهره مند می شوند.
خسارات شتهها
شته ها از آفات مهم و درجه اول گیاهان صنعتی ، زینتی ، باغبانی ، سبزی کاری ، جنگلی بوده و از اهمیت اقتصادی زیادی برخوردار هستند . میزان خسارات شته ها بسیار زیاد است. این حشرات با حمله دسته جمعی به گیاهان و سبزینه ها باعث خشک شدن، تغییر شکل دادن و حتی مرگ برگ ها می شوند و در نهایت تناژ محصول یا عمر گیاه را کم می کنند.
عده ای از شته ها باعث پیچیدگی برگ و یا تغییر شکل شاخه ها گردیده و برخی بر روی قسمت های گیاهان میزبان تشکیل گال های گوناگونی را می دهند. جمع و چروک شدن برگ ها ، تغییر رنگ برگها از دیگر خسارات شته ها است.
شتهها با خرطوم خود از شیره گیاهان تغذیه می کنند. تغذیه شته ها روی سرشاخه های جوان باعث کاهش رشد آن می شود.
این حشرات علاوه بر تغذیه از شیره گیاهی در انتقال بیماری های ویروسی زیادی نقش دارند که مهمترین آن در روی مرکبات ویروس تریستزا می باشد.
شتهها مانند زنجره ها و شپشک ها از خود عسلک ترشح می کنند که این عسلکها باعث تجمع قارچ دوده ای (فوماژین) می شود . قارچ دوده ای باعث کاهش بهره وری برگ و کاهش کیفیت محصول می شود.
به طور كلی زیان های شتهها را به ۴ دسته میتوان تقسیم كرد:
۱. مكیدن شیره گیاهی، توقف رشد و ایجاد حالت تشنگی در گیاه
2. ایجاد تغییرات فیزیولوژیک از طریق تزریق آنزیم به داخل بافت ها
۳. دفع عسلک و استقرار قارچ های دودهای (فوماژین) و كاهش فتوسنتز
۴. انتقال بیماریهای ویروسی (نظیر موزاییک خیار و ویروس تریستزا) و ایجاد كوتولگی یا مرگ
نحوه کنترل و مبارزه با شته ها
شتهها در مراحل مختلف رشد گیاه می توانند به میزبانان خود حمله کنند. اگر هجومی از طرف شتهها اتفاق افتاد حتماً به مرحله رشد محصول توجه نمایید و در دفعات بعدی کاشت این محصول ، آمادگی لازم را جهت مبارزه در همان مرحله از رشد گیاه داشته باشید. چون شتهها در برخی از محصولات به مراحل مشخصی از رشد گیاه حمله میکنند، به عنوان مثال در سوسن حمله آفت شته در مرحله بسته بودن جوانهها اتفاق می افتد. مبارزه با شته ها زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که به محض ظهور اولین کلنی های شته اقدامات مناسب انجام شود.
به علاوه در این زمان هنوز تعداد پارازیت ها و شکارگر زیاد نبوده و سمپاشی زیان زیادی به آنها وارد نمی کند .مبارزه با شته در محیط های بسته آپارتمانی نسبتا ساده بوده و با چند بار استفاده از حشره کش های خانگی و حشره کش های معمولی که برای مبارزه با مگس از آنها استفاده می شود از بین می رود اما در محیط باز مبارزه با شته ها بسیار مشکل است .
با اقداماتی همچون قطع برگهای آلوده در ابتدای آلودگی و از بین بردن هرگونه پناهگاه و علفهای هرز میزبان در کنار استفاده از روش بیولوژیک و شیمیایی می توان جمعیت شته ها را کنترل کرد و با این آفت مبارزه نمود.
مبارزه بیولوژیک
در مبارزه بیولوژیک با شتهها از دشمنان طبیعی این حشره کمک گرفته می شود. شته ها دشمنان زیادی در طبیعت دارند. قارچها ، کفشدوزک ها ، برخی از بالتوريها، زنبور پارازیت شته، پشه شکاری و گال زا ، برخی از انواع سن و سیرفید های شته خوار از دشمنان طبیعی شته ها به شمار می آیند و می توان از آنها در کنترل بیولوژیک شتهها کمک گرفت.
چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره دشمنان شتهها در طبیعت هستید ؛ پیشنهاد می کنیم مطلب درباره دشمنان طبیعی شته ها ؛ کنترل شته به روش بیولوژیک را مطالعه فرمایید.
مبارزه شیمیایی با شته و نکاتی درباره آن
سمومی که در مبارزه علیه شتهها بکار برده می شود ، اغلب سموم فسفره میباشند که خاصیت تماسی دارند. سموم توصیه شده برای مبارزه با شته عبارتند از :
پیریمیکارب ( پریمور) ، پی متروزین (چس) ، دیازینون (بازودین-نوسیدول)، تیاکلوپرید(کالیپسو)،ایمیداکلوپرید (کنفیدور)، استامی پرید(موسپیلان)، آسفات(اورون)، تیومتیون(اکاتین)،مالاتیون، دیکلرووس(واپنا)،هپتنوفوس (هوستاکوئیک)و …..
* اکسی دمتون متیل (متاسیستوکس) که این سم منسوخ شده و بسیار خطرناک است.
نکاتی درباره نحوه استفاده از سموم
۱. مبارزه پیش بهاره با یکی ازسموم فسفره تماسی ترجیحاً ، سموم پر دوام در اوایل فصل و سموم کم دوام در اواخر فصل انجام شود .
۲. سم پاشی باید باتوجه به دوره کارنس سم و درصد آفت تکرار شود.
۳. حتی الامکان از سموم با دوره کارنس پایین استفاده شود.
۴. در صورت استفاده از سموم با دوره کارنس بالا سعی شود از آنها نزدیک به زمان برداشت محصول استفاده نشود.
۵. برای جلوگیری از به وجود آمدن مقاومت از سموم به صورت متناوب و در صورت عدم مشکل برای ترکیب ، به صورت ترکیبی استفاده شوند.
۶. حتیالامكان از حشرهكشهای پیرتروئیدی از قبیل پرمترین( آمبوش) ، سايپرمترين (ریپكورد) ، دسیس ( دلتا مترین ) استفاده نشود. تركیبات پیرتروئیدی علیرغم تاثیر خوب روی آفات و سمیت كم آنها برای انسان، باعث نابودی دشمنان طبیعی آفات میشوند.
۷. سموم كارباماتی از قبیل لاروین میتوانند مقاومت ایجادشده توسط سموم پیرتروئیدی و فسفره را به سرعت در همبشكنند. بنابراین پیشنهاد میشود نوبتهای اولیه با سموم كارباماتی و فسفره و در صورت تمایل به استفاده از سموم پیرتروئیدی صرفا در نوبتهای پایانی استفاده شود.
۸. این آفت در مزارع اول در حاشیه مزارع بر روی علف های هرز مشاهده می شود که درصورت عدم کنترل از کنار مزارع به مزارع وارد شده وموجب خسارت می شود
۹. وجود مورچه ها و کفشدوزک نشانه وجود آفت در درختان و مزارع می باشد.البته باید گفت که کفشدوزک ها یکی از دشمنان طبیعی شته ها، هستند. کفشدوزک ها چه در حالت لاروی و چه در حالت بالغ، از شتهها تغذیه کرده و به عنوان یکی از راه های موثر برای مبازره با شتهها شناخته می شود.
۱۰. حشره کش ها ، بسیار سمی هستند بنابراین در هنگام استفاده از آنها موارد ایمنی را رعایت کرده و احتیاط کنید.
امیدواریم با مطالعه این مطلب توانسته باشید درباره شته ها اطلاعات مفیدی را کسب کرده باشید. لطفا نظرات خود را درباره این مطلب از بخش ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
گرد آوری و تنظیم : https://rangvarang.com
آفت: به گروهی از موجودات زنده اطلاق می شوند که با حمله به قسمتهاى مختلف گياه ( ريشه، ساقه، برگ،گل و ميوه) در مراحل مختلف زندگى آن (بذر،گياهچه، نهال، گياه جوان وگياه مسن)، خسارت اقتصادی به گیاه یا محصول وارد می کنند. این موجودات عبارتند از بندپایان ،جوندگان( موش و خرگوش) ،نرم تنان (حلزون و لیسک) شته ها : داراي تعداد زيادي از گونه می باشد و از آفات مهم و درجه اول گياهان صنعتي ، زينتي ، باغباني ، سبزيکاري ، جنگلي و غيره بوده و از اهميت اقتصادي زيادي برخوردار […]
معرفی اصطلاحات و تعاریف حشره شناسی قسمت ٢
۶- طبقه بندی علفهای هرز از نظر نیاز به نور: ۱-۶-علف های هرز زیرین، سایه دوست یا نورگریز: تعدادی از علف های هرز در شدت نور کم و سایه سایر گیاهان ، کنار دیوارها و یا پناهگاه های دیگر رشد کرده و شرایط سایه را به خوبی تحمل می کنند ، که به آنها علف های هرز زیرین ، سایه دوست یا نورگریز اطلاق می شود مثل تاج خروس ، علف هفت بند و پنیرک معمولی ۲-۶-علف های هرز رویین یا نورپسند:برخی از علف های هرز به نور زیاد نیاز داشته و تحت شرایط سایه نمی توانند به رشد […]
طبقه بندی علفهای هرز سری چهارم:
۴-طبقه بندی علفهای هرز از نظر استحکام ساقه: ۴-۱از نظر استحکام ساقه علف های هرز به سه گروه تقسیم می شوند: الف)علفی که دارای ساقه نرم ، ترد و آسیب پذیر هستند ب) نیمه خشبی ج) خشبی اغلب علف های هرز در دو گروه اخیر تیپ رشدی چند ساله ، پابلند ، درختچه ای داشته و ریشه های عمیقی دارند و بافت های چوبی در ساقه آنها زیاد است . به همین دلیل کنترل آنها نسبت به گروه اول مشکل تر است و در روش کنترل شیمیایی بایستی غلظت سم را بیشتر در نظر گرفت . ۴-۲از نظر […]
طبقه بندی علفهای هرز سری سوم:
مراقبت های بعد از زایمان مانند مراقبت های دوران بارداری مهم و ضروری است. پس از زایمان، مادر دچار تغییرات خلقی و جسمی می شود که بهبودی کامل این تغییرات، مستلزم مراقبت و گذشت زمان است. به ۶ هفته اول پس از زایمان، دوران نقاهت بعد از زایمان ( نفاس ) گفته می شود و به ۲۸ روز اول زندگی نوزاد را دوره نوزادی اطلاق می شود. در طول این مدت لازم است چندین بار مادر و نوزاد جهت بررسی سلامتی از لحاظ مختلف توسط مراقبین بهداشتی معاینه شوند. مادر ، همسر و اطرافیان نیز باید نسبت به مواردی که […]
حتما در فروشگاه های اسباب بازی، انواع مدل های بازی ماهیگیری را مشاهده کرده اید که در ابعاد و کیفیت های مختلف و متنوع و با قیمت های متفاوت به فروش می رسند ، اما این بازی مهیج را می توانید به راحتی و با وسایل در دسترس و ساده و صرف کمی زمان در خانه بسازید و لحظات شادی را برای فرزند خود رقم بزنید.این بازی مناسب گروه سنی ۲ سال به بالا است و می توان آن را به صورت تک نفره و همچنین دو یا چند نفره هم انجام داد که در نهایت کسی برنده ی بازی […]
با آموزش پاناکوتا زعفرانی از سایت رنگ وارنگ همراه شما علاقمندان به آشپزی به ویژه طرفداران دسر هستیم. پاناکوتا Panna Cotta یک نوع دسر ایتالیایی است که در سراسر دنیا و البته ایران محبوب و پرطرفدار است. این دسر را می توان در طعم های مختلف تهیه کرد. امروز می خواهیم طرز تهیه نوع زعفرانی این دسر که عطر و طعم ایرانی دارد را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. با تهیه این دسر علاوه بر تنوع دادن در دسرهایی که میل می کنید، می توانید از خواص زعفران هم بهره مند شوید. آماده سازی این دسر بسیار خوشمزه که […]
اگر در جستجوی گوگل به این مطلب رسیده اید احتمال زیاد به دنبال مدل نقاشی برای دفتر بودید و قصد دارید به کمک این مدل ها دفتر مشق و یا املای کودک خود را زیباتر و جذاب تر کنید. تزیین دفتر برای کودکان به ویژه دانش آموزان کلاس اولی و مقطع دبستان روش مناسبی برای ترغیب و تشویق دانش آموزان برای انجام تکالیف شان خواهد بود و با این کار می توانید شوق درس خواندن و تمرین کردن را در آنها ایجاد و تقویت کنید. علاوه بر این چون برای نوشتن، دانش آموزان برای یاد آوردن شکل حروف ازحافظه دیداری […]
همانطور که می دانید آشپزی و شیرینی پزی می تواند برای کودکان لذت بخش،هیجان انگیز و سرگرم کننده باشد و موجب تقویت مهارت های مختلف و اعتماد به نفس کودکان شود، ما در این مطلب از سایت رنگ وارنگ سعی کردیم انواع مدل پیش بند آشپزخانه کودک را در زیباترین و جدیدترین مدلها، برای شما عزیزان گردآوری کنیم تا بتوانید با ایده گرفتن از آنها برای کودک خود پیش بند آشپزی زیبا و شیک بدوزید. از آنجایی که آشپزی کردن برای کودکانی که پیش بند آشپزی مخصوص به خود دارند، لذت بخش تر و خاطره انگیز تر خواهد شد ؛ […]
شاید شما هم بخواهید برای تولد خود یا عزیزانتان که متولد فصل پاییز هستند کیک تولد تهیه کنید . چه بخواهید کیک را سفارش بدهید و چه بخواهید کیک را خودتان آماده کنید، نیاز به ایده برای تزیین کیک دارید. با مشاهده عکس کیک پاییزی در مدل های مختلف می توانید برای تزیین کیک تولد پاییزی به خوبی ایده بگیرید و با این کار تزیین کیک را به سلیقه خودتان نزدیک تر کنید.کیک با تزیین پاییز علاوه برکیک تولد برای کیک سالگرد ازدواج و همچنین کیک مراسم عقد و عروسی که در فصل پاییز برگزار می شود نیز کاربرد دارد. […]
این روزها رنگ مو ها بسیار متنوع تر از گذشته شده اند و بانوان هم تمایل بیشتری برای تنوع دادن به رنگ موهای خود هستند به همین دلیل به دنبال انواع ترکیب رنگ مو هستند . اگر با اصول رنگ کردن موها آشنا هستید ولی به دنبال ترکیبات زیبا و دقیق برای رنگ مو هستید، خرید مجموعه آموزش انواع ترکیب رنگ مو می تواند به شما در این زمینه بسیار کمک کند. پکیج آموزشی انواع ترکیب رنگ مو در این پکیج ،ترکیب رنگ مو های متنوع و محبوب در میان بانوان را برای شما عزیزان گرد آوری کرده ایم. با […]
رنگ کردن مو در خانه کار راحت و ساده ای نیست. به دلیل وجود برخی ظرافت ها و پیچیدگی ها در زمینه رنگ کردن مو، اکثر بانوان ترجیح می دهند رنگ کردن موهای خود را به یک آرایشگر با مهارت کافی بسپارند. این قضیه زمانی مهم تر می شود که فرد می خواهد در مهمانی یا مراسم مهم و ویژه ای شرکت کنند. با طرح ۳ سوال مهم می خواهیم ضرورت یادگیری رنگ کردن مو در خانه را به شما یاد آوری کنیم آیا شما همیشه با وجود مراجعه به آرایشگر ماهر در نهایت از نتیجه کار رضایت داشته اید؟؟؟؟ […]
طراحی ناخن (دیزاین ناخن ) دارای یکسری قواعد است ولی شما می توانید با دیدن آموزش طراحی ناخن و آشنایی با قواعد طراحی ناخنو ایده گرفتن از مدل های مختلف طراحی ناخن و با کمی تمرین در کنار علاقه به یک حرفه ای در زمینه طراحی ناخن تبدیل شوید. فقط باید کمی تلاش کنید ،صبر و حوصله به خرج دهید و کمی سلیقه و خلاقیت چاشنی کار کنید،نتیجه کار حتما عالی خواهد شد. اگر از جمله افرادی هستید که دوست دارید همیشه ناخن های زیبا با طرحهای متنوع و در عین حال ساده و جذاب داشته باشید ؛ مجموعه کم […]
آرایش چشم سایه چشم می تواند احساس بهتری را برای فرد به ارمغان آورد. یکی از بهترین روش های زیباتر کردن چشم ها، استفاده از آموزش آرایش چشم سایت رنگ وارنگ یا همان آموزش سایه چشم است .
رنگ وارنگ برای راحتی و زیبایی بیشتر شما بانوان عزیز مجموعه ای را تحت عنوان آموزش انواع بافت مو و شینیون مو (خود آرایی مو ) تهیه کرده است . همانطور که می دانید بافت مو و شینیون مو یکی از موارد تاثیر گذار بر روی زیبایی و جذابیت بانوان است. آراسته بودن موها علاوه بر اینکه موجب جذابیت و زیبایی هر چه بیشتر می شود ، می تواند در بالارفتن اعتماد به نفس افراد تاثیر گذار باشد. اکثر خانم ها می خواهند همواره مرتب، آراسته و جذاب باشند و به همین دلیل همیشه به دنبال یادگیری مدل های بیشتر […]