از شير گرفتن کودک معمولاً كار سادهای نيست و نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد. تمایل کودک به سینه مادر و شیر خوردن همیشه به علت برطرف کردن نیاز غذایی نیست. وابستگی و رسیدن به آرامش را می توان از دیگر دلایل این میل و علاقه برشمرد. اما زمانی فرا می رسد که باید کودک را از شیر گرفت. از شير گرفتن کودک می تواند با نگرانی ها و سختی هایی همراه باشد . در این بین بعضی از بچهها به راحتی شير خوردن را ترک می كنند اما برخي ديگر در دورهای طولانی و با سختی هاي بسيار، راضی به خوردن غذاهای ديگر می شوند.
اگر می خواهید شیردهی به کودک را قطع کنید ، پیشنهاد می کنیم مطالعه این مقاله تا انتها را از دست ندهید. در این مطلب توصیه ها و نکات بسیار مفید و ارزنده ای را درباره از شیر گرفتن کودک با شما والدین عزیز به اشتراک خواهیم گذاشت تا بتوانید ،از شیر گرفتن فرزند دلبندتان را در زمان و با شیوه مناسب ، با موفقیت و بدون آسیب به سلامت روحی کودک انجام دهید.

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که همه نوزادان به مدت شش ماه به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه شوند ، سپس به تدریج پس از شش ماه در حالی که به مدت دو سال مادر به شیردهی کودک ادامه می دهد ، در کنار آن غذاهای مناسب سفره و خانواده را به کودک بدهد.
طبق روایات اسلامی هم پایان دوسالگی بهترین زمان برای از شیر گرفتن کودکان است لذا سعی كنيد قبل از اين مدت كودك را از شير نگيريد .
وَالْوالِداتُ يُرْضِعْنَ أَوْلادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كامِلَيْنِ لِمَنْ أَرادَ أَنْ يُتِمَّ الرَّضاعَةَ: و مادرانی که می خواهند شیردهی را به اتمام برسانند؛ فرزندان خویش را دو سال تمام شير دهند.
در برخی منابع طب سنتی تاکید شده است که شیردهی بیش از دو سال، باعث کند ذهنی کودک می شود:
و زياده برآن باعث بلادت و كم ذهنى طفل مى شود.»
البته زمان از شیر گرفتن بستگی به شرایط مادر و کودک دارد. گاهی مادر شاغل است و میخواهد سریعتر کودک را از شیر بگیرد،یا اینکه کودک به دلیل وابستگی شدید به سینه مادر از خوردن غذاها و خوردنی های مفید خودداری می کند و چاره ای جز از شیر گرفتن برای والدین نمی گذارد . بیماری ،بارداری و دلایل دیگری هم برای این تصمیم گیری وجود دارد. ولی اگر مادر خانهدار است و مشکلی وجود ندارد بهتر است مدت بیشتری به نوزاد شیر دهد.
به طور کلی هر وقت که دیدید تغذیه تکمیلی کودک، نیازهای غذایی او را بر طرف میکند و اگر شیر مادر را نخورد، لطمهای به سلامتی او وارد نمیشود ، میتوانید دیگر شیر خودتان را به او ندهید.
بهتر است برای اطمینان از زمان مناسب برای از شیر گرفتن کودک خود با پزشک کودک خود در این باره مشورت کنید. نکته مهم نحوه و چگونگی آن است و اگر به شیوه درستی صورت نگیرد، تجربه بسیار تلخی برای کودک رقم میخورد.
فواید و اهمیت شیر مادر برای کودک
شیردهی یکی از مؤثرترین راهها برای اطمینان از سلامتی و بقای کودک است. شیر مادر غذای ایده آل برای نوزادان است. بی خطر ، تمیز و حاوی آنتی بادی است که موجب محافظت از کودک در برابر بسیاری از بیماری های شایع در دوران کودکی می شود. شیر مادر تمام انرژی و مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را در ماه های اول زندگی تأمین می کند و همچنین تامین کننده نیمی یا بیشتر نیازهای غذایی کودک در نیمه دوم سال اول و یک سوم سال دوم زندگی کودک است.
بعضی کارشناسان به دلایل زیر توصیه می کنند شیر دادن مادر به كودک تا پایان دو سالگی ضروری است.
زیرا:
۱-هنوز بهترین منبع تأمین پروتئین برای كودک است.
۲- تكامل عصبی و روانی كودک را كه با شیرمادر آغاز شده ، با تداوم واستمرارآن در سال دوم زندگی ، كامل می كند.
۳-مواد ایمنی بخش موجود در آن، طیف حفاظتی مهمی برای كودک دارد و این طفل نوپا را كه بسیار متحرک و فعال است و با دست زدن به همه جا و همه چیز، خود را به سهولت در معرض بیماری قرار می دهد از ابتلاء به اسهال و سایر عفونت ها حفظ می كند.
۴-نیازهای عاطفی و روانی او را كه برای رشد و تكاملش بسیار ضروری هستند تأمین می كند.
۵-تا حدود ۳۰ درصد كالری مورد نیاز او را تأمین می كند.
۶-با كاهش دفعات بیماری، اثر قابل توجهی در شرایط روحی و روانی و اقتصادی خانواده دارد.
۷-اغلب كودكان در ایام بیماری كم اشتها هستند و به كمتر چیزی، به اندازه شیرمادر میل دارند و این منبع غذایی در ایام بیماری به بهبود آنان كمك می كند.
۸-و بالاخره در جریان اسهال و استفراغ، هیچ چیز به اندازه شیرمادر برای كودک قابل تحمل نیست.
روش های از شیر گرفتن کودک
۱-روش ناگهانی:این روش در عوام زیاد شایع است. این روش از نظر روحی به بچه ضربه وارد میکند و مشکلات و عوارضی برای او دارد؛ چرا که او به شیر مادرش وابستگی پیدا کرده است. تنها فایده این روش آن است که دیگر خیال مادر راحت است که شیردهی تمام و وابستگی کودک قطع شده است. رفتار غلط مادر در ارتباط با این موضوع ونحوه از شیر گرفتن کودک ممکن است در ظاهر نتیجهبخش باشد و کودک دیگر شیر مصرف نکند اما باعث برهم خوردن حوزه روانی وی میشود و اختلالاتی چون وسواس، پرخاشگری، گاز گرفتن و… در رفتار وی ایجاد میشود.
همچنین بر طبق نظر برخی کارشناسان قطع شیردهی به صورت ناگهانی می تواند برای مادر مشکلاتی از قیبیل انسداد مجاری شیر یا عفونت پستان به وجود آورد.
۲- روش آرام و تدریجی: روش تدريجي اما قاطع ، براي از شير گرفتن كودک موفق ترين و بهترین روش از شیر گرفتن کودک و مورد توصیه اکثر متخصصان است . بسته به شرایط فرزندتان از ۱۵، ۱۶، ۱۷ یا ۱۸ ماهگی به تدریج شیر را کم کنید. در این روش در یک دوره یک ماه تا ۴۵ روزه، به کودک فرصت می دهیم تا طبیعت بدن او، فرصت هماهنگی با وضعیت جدید را داشته باشد. در اين روش چون از شير گرفتن آرام آرام است، مادر با مشكلات کمتری بعد از قطع شیردهی مواجه می شود و كودک نيز دچار ضربه روانی نمی شود.
عوارض قطع شیردهی برای مادر
احساس غم و اندوه یا افسردگی خفیف بعد از شیر گرفتن ممکن است برای مادران اتفاق بیفتد. برخی از مادران نیز تحریک پذیری ، اضطراب و مشكلات عصبی و نوسانات خلقی را تجربه می کنند. این احساسات معمولاً کوتاه مدت است و باید طی چند هفته از بین برود ، اما برخی از مادران علائم شدیدتری را تجربه می کنند که نیاز به درمان دارد. درد سینه به دلیل تجمع شیر در پستان هم یکی از عمده ترین عوارض قطع شیر دهی است.
توصيه های مفید و كاربردی برای از شیر گرفتن کودک
در صورتی که از شیر گرفتن کودک به طور صحیح انجام نشود ، این شکست عاطفی در فرآیند زندگی کودک تاثیر منفی میگذارد و در ازدواج و مسائل زناشویی وی در آینده مشکلات عدیدهای به وجود میآورد.
۱-در ابتدا باید بدانید که از شیر گرفتن کودک نیازمند صرف وقت و صبرداشتن است. کودک از زمانی که پا به دنیا گذاشته، در آغوش مادر قرار گرفته و شیر او را خورده است. طبیعی است که به راحتی نمیتواند از آن دل بکند. پس بهتر است یک بازه زمانی چند هفتهای را برای ترک شیر، برای او در نظر بگیرید. در این دوران باید برنامههای ویژهای تدارک ببینید زیرا بچهها معمولاً پرخاشگر میشوند. آرامش خود را حفظ و سعی کنید رفتاری آگاهانه در برابر آنها داشته باشید. اگر قرار باشد با اولین گریه و فریاد دوباره به او شیر بدهید، هیچ وقت موفق نخواهید شد.

۲-خودتان را از نظر روانی و جسمی آماده کنید: آیا می خواهید کودک را از شیر بگیرید یا صرفا این مساله مطرح است که مردم چه می گویند؟ از خودتان سوال کنید که «آیا واقعا زمان از شیر گرفتن رسیده است؟» و جواب مثبت قطعی را به خودتان بدهید پیش از آنکه مجبور شوید به چشم های ملتمس و خیس جگر گوشه تان خیره شوید. بسته به نوع شخصیت خود شما و کودکتان و اینکه چه اندازه برنامه تان تدریجی است می تواند گفت که ساعت ها و روزهای سختی پیش رو خواهید داشت.
۳-بهترین زمان برای از شیرگیری کودک، به هنگام اعتدال هواست. بنابراین اوایل بهار بهترین زمان برای این کار است. در صورت ضرورت، ابتدای پاییز نیز زمان مناسبی است. اما اوج گرما و سرما برای این کار مناسب نیست که در حالت اول احتمال ایجاد بیماری های اسهالی و در حالت دوم احتمال بروز سوءهضم وجود دارد. درصورتی که هیچ چارهای نباشد، باید از شیرگیری را به اواخر تابستان یا اواخر زمستان انداخت که شدت گرمی و سردی کمتر میشود.
شیوه درست از شیر گرفتن کودک
۴- اگر ضرورتی به از شیرگیری در فصول گرم یا سرد وجود دارد، باید غذاهایی متناسب آن فصول به کودک داده شود.
۵-زمانی كه مادر فرصت بيشتري براي بيرون بردن و سرگرم كردن فرزندش دارد ، بهترين زمان از شيرگيری كودک است ، زيرا محدوديتهای محيط بيرون ، مانعي براي شير خوردن كودک محسوب می شود و سرگرم بودن او، اشتياق به شير خوردن را كم می كند .
۶-پيش از آن كه كودک را از شير بگيريد، او را به غذا خوردن و نوشيدن مايعات با ليوان عادت دهيد؛ اين موضوع باعث می شود كه براي ترک کردن شير مادر مجبور به تحمل سختی های غذا خوردن با قاشق و چنگال نشود. برای او سرويس غذاخوری جداگانهای، با طرحهای كودكانه و رنگهای شاد و تند بخريد. به جاي ليوانهای شيشهای كه براي بچهها خطرناک است، می توانيد از قمقمههای رنگی پلاستيكی استفاده كنيد. اين وسايل حواس بچهها را پرت و به دليل جذابيتهايی كه دارد، آنها را به خوردن غذا و نوشيدن مايعات تشويق ميكند.
۷- از شير گرفتن كودک نارس بايد ديرتر از كودک عادی و سالم انجام شود .
۸-ازشیرگیری باید زمانی انجام شود که کودک، بیمار نباشد؛ به خصوص بیماری های گوارشی و ازجمله سوءهضم یا اسهال نداشته باشد تا در هضم و جذب غذا دچار مشکل نشود.
۹- زمانی را برای قطع شيردهی انتخاب كنيد كه حوادث تنش زای ديگری برای كودک در شرف وقوع نباشد . برای نمونه تولد نوزادی جدید در خانواده قطع كردن شير قبل از زمان بازگشت مادر به محل كار، تعویض خانه، رفتن به مسافرت و رفتن به مهد کودک يا همزمانی آن با آموزش كنترل ادرار نباشد .
راهکار های مفید برای از شیر گرفتن کودک
۱۰-از مدتی قبل از ازشیرگرفتن، باید به تدریج میزان غذای کمکی را افزایش دهید تا اشتهای کودک به شیر کمتر شود.
۱۱-قبل از اینکه کودک را از شیر بگیرید او را به سمت استفاده از لبنیات به روش صحیح سوق دهید. خوردن شیر از لیوان را به او آموزش دهید یا از ماست و پنیر کمک بگیرید. مطمئن شوید که بدون خوردن از سینه هم خواهد توانست مقدار مناسب کلسیم و سایر مواد مغذی شیر را دریافت کند.
۱۲-به تدریج که شیر بچه را کم میکنید، میزان آب، مایعات، آبمیوه و حتی شیر پاستوریزهای را که به او میدهید بیشتر کنید. اینها گزینههای خوبی هستند که با ذائقه کودک نیز جور درمیآید.
۱۳- به تدریج فاصله زمانی شیر دادنها را بیشتر کنید صبحها وقتی کودک از خواب بیدار شد به او شیر دهید و نوبت بعدی را تا جایی که امکان دارد به تأخیر بیندازید. در این حالت خود به خود، تعدادی از دفعات شیردهی حذف میشود. البته باید این زمان را با خوراکیهای مقوی و میوهها پُر کنید. اگر گرسنه بماند حتماً باز هم به سراغ شما میآید.
۱۴- غذاهایی مانند سوپ های رقیق،گوشت های سهل الهضم، شیربرنج، هلیم و هریسه و فرنی … برای دوران ازشیرگیری مناسبند.
۱۵-وقتی میخواهید شیر بچه را قطع کنید، اگر از شما شیر خواست به او بستنی، شیرهای طعمدار میوهای، شیر کاکائوی رقیق یا حتی کیک و بیسکویت بدهید تا سیر شود و شیر مادرش را فراموش کند. تاکید میشود بههیچوجه به او چیپس و پفک و تنقلات غیرمفید ندهید.
۱۶-بهتر است غذای کودک را به اشکال مورد توجه او درآورد تا میل بیشتری به خوردن پیدا کند.
۱۷- قاطع باشید و به تصمیم خود احترام بگزارید. مطمئن باشید که یک کودک وابسته تمام روش های ممکن را به کار خواهد گرفت تا به دلخواه خود برسد. در موارد مشکل تر گریه و اعتصاب غذا هم جزیی از برنامه خواهد بود.
توصیه های کاربردی برای از شیرگرفتن کودک
۱۸-شیرخوردن و تماس با پستان مادر، علاوه بر تمام مزایا، یک روش مهم انتقال حرارت و عاطفه مادر به فرزند است. با قطع شیردهی یکی از مهم ترین نکات، توجه به جبران این نقیصه با افزایش محبت و توجّه به فرزند است. رفتار بسياری از كودكان در هنگام جدا شدن از شير، مشابه يک فرد داغدار در فراق يار عزيز خود است؛ لذا در اين دوره بيشترين محبّت را به او داشته؛ با روش های مختلف وی را سرگرم كنيد تا كم كم اين داغ را فراموش كند. بيدارخوابی والدين در نيمه های شب بر سر بالين كودكی كه بنابر عادت خود برای شيرخوردن از خواب برمی خيزد؛ چيز غريبی نيست؛ لذا والدين بايد به لحاظ روحی، خود را براي اين مشكلات كاملا طبيعی آماده كنند.
۱۹-در دورانی که قصد دارید او را از شیر بگیرید، از پدر خانواده بخواهید به او غذا بدهد یا وقتهایی که شیر میخواهد، او را در آغوش بگیرد و بیرون از خانه ببرد. پدر میتواند شبها فرزندتان را بخواباند و در کنار او باشد زیرا بسیاری از بچهها عادت دارند با مکیدن سینه مادر خود به خواب بروند.

۲۰- بازی کردن با کودک و سرگرمی های مناسب، برای این دوران بسیار ضروری هستند. به خصوص بازی های بیرون از محیط خانه و در کنار سایر بچه ها مثل بازی در پارک، علاوه بر اینکه جنبه سرگرمی برا ی کودک دارد موجب خستگی او می شود و به این ترتیب فرصت کمتری برای بهانه گیری برای شیر خوردن پیدا می کند.
۲۱-برای کودک آهنگ های ملایم و شعر های کودکانه پخش کنید، خواندن قصه، عروسک پشمالو و اسباب بازيهای متعدد كه كودک بتواند در آغوش بگيرد يا در تخت خود قرار دهد ، از جمله روشهای آرامش بخش هستند. .
نکاتی درباره از شیر گرفتن کودک
۲۲-او را زمان بیشتری خارج از خانه نگه دارید تا در عادتهای او تغییر ایجاد شود. کودک را بیشتر به خانه پدر و مادربزرگش یا به پارک ببرید. بچهها در این سنین به راحتی با جایگزینها کنار میآیند پس سعی کنید روشها و کارهای مناسبی را برایش در نظر بگیرید.
۲۳-بهتر است مادر به تدریج به بدگویی از شیر و شیرخوارگی بپردازد تا به لحاظ روانی، کودک از شیرخوردن منصرف شود.
۲۴- سعی کنید ارتباط شیر خوردن را با سایر فعالیت ها قطع یا کم کنید. مثلا اگر کودک عادت داشته است با شیر خوردن بخوابد روش دیگری برای خواباندنش پیدا کنید و حتی اگر قرار باشد قبل از خواب شیر بخورد فاصله زمانی مشخصی بین شیرخوردن و خواب ایجاد کنید مثلا بعد از شیر و قبل از خواب برایش قصه بخوانید. یا اگر بعد از آسیب های فیزیکی او را با شیر خوردن آرام می کرده اید، روش نوازش و توجه را جایگزین نمایید.
۲۵- وقتی کودک اصرار به خوردن شیر می کند با خشم و عصبانیت او را از خود دور نکنید.
26-عده ای از کودکان عادت دارند که حتما قبل از خواب شیر بخورند تا بخوابند. لالایی گفتن، قصه خواندن، بغل کردن عروسک و استفاده از تکانهای کوچک و گهواره ای، می تواند این عادت غذایی را در کودکان تغییر دهد.
۲۷- کودکان پس از اینکه از شیر گرفته میشوند، تمایل زیادی به مکیدن انگشتان دست و پا دارند و به پستانک و یا شیشه روی می آورند (به علت وجود غریزه مکیدن در کودکان). به فرزند خود اجازه این کار را بدهید و این نکته را به خاطر داشته باشید که کودک شما در حال پشت سر گذاشتن یک بحران است. اگر چنانچه کودک تمایل زیادی به این کار دارد کمی با او مدارا کنید. حتی میتوانید خودتان شیشه شیر یا پستانك را جایگزین شیر مادر کنید.

نحوه صحیح از شیر گرفتن کودک
۲۸-در ساعتهای شیردهی سعی کنید خود را مشغول نشان دهید در عوض کمی آب میوه یا یک لیوان شیر را برای نوشیدن در اختیار کودک بگذارید. بهتر است برای این کار نوشیدنی مورد علاقه او را انتخاب کنید تا با رغبت آن را بنوشد. اگر بیشتر اوقات در جای خاصی از خانه به او شیر میدادید، سعی کنید دکوراسیون خانه را تغییر دهید. با این کار چیزهایی که او را یاد شیر خوردن میاندازد از خاطرش میرود.
۲۹-در مدت از شير گرفتن كودک، شبها وقتی كه كودک خواب است؛ يكی دو نوبت به او شير بدهيد تا كمی سينه تخليه شود.
۳۰-به ياد داشته باشيد كه قرار است شير از بچه گرفته شود نه مادر از او. پس سعي كنيد كودک را از شير مادر غافل كنيد اما خود، از بچه غافل نشويد و از طريق ديگری محبتتان را به كودک نشان دهيد و زمان كافی را با او صرف كنيد تا كودک شما اين توجه و همراهی را درک كند. فعاليت هايی مثل بازی با او ، ايجاد ارتباط فيزيكی و … می تواند به او اين حس را القاء نمايد كه تو هنوز دوست داشتنی هستی.
۳۱-صبور باشید. با کودکتان که غصه دار عزیز از دست رفته است، مهربان باشید. فرزندتان را درک کنید و ارتباط جسمی خود را با او حفظ کنید. باید قبول کرد که طفل نیز همانند شخصی بزرگسال که از لحاظ عاطفی ضربه خورده، نیازمند مهر و محبت اطرافیان به ویژه مادر خود است. پس در برابر پرخاشگری های کلامی و بدنی (مثل دشنام دادن و یا گاز گرفتن) کودکان صبور باشید و با ملایمت و روی گشاده با آنان رفتار کنید و بگذارید کودک بیش از پیش، گرمای آغوش شما را حس کند و بدین ترتیب، آسیب کمتری بر روح و روان او وارد می شود.

شیوه درست از شیر گرفتن کودک
۳۲-همزمان با کاهش دادن وعده های شیر کودک، او را بیشتر از گذشته در آغوش بگیرید و مورد مهر و محبت مادری خود قرار دهید تا از این طریق، نیاز عاطفی و روانی تعلق خاطر کودک به مادر در وی ارضاء شود.
۳۳- در هنگام از شير گرفتن كودك و تا مدتها بعد از آن ، بهتر است مادر با لباس كودک را استحمام كند تا كودک دوباره به شير خوردن تشويق نشود .
۳۴-در این دوران، مشورت با پزشک متخصص کودک و پزشک تغذیه بسیار مهم و ضروری است، با به کار بستن دستورات غذایی پزشک متخصص تغذیه، میل به غذا خوردن را در فرزندتان ایجاد یا تقویت کنید.
۳۵- بهتر است اطرافيان مادر، در خلال دوره از شيرگيری كودك پيشرفتهای او را در اين كار ، هرچند جزيی باشد ، گوشزد كنند و با اين عمل ، به اعتماد به نفس مادر كمک كنند .
۳۶-از تجارب اطرافيان خود در اين زمينه استفاده كنيد.
۳۷-سعی نکنید خود را بیمار و سینهتان را زخمی نشان دهید،با این کار کودک ناراحت میشود و ممکن است از وضعیت پیشآمده بترسد و وحشت کند. در این حالت نه تنها مشکلی حل نمیشود بلکه موضوع جدیدی به مشکلات خود اضافه کردهاید. بچهها در دورانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، وابستگیهای عاطفی شدیدی پیدا میکنند و این رفتار شما به آنها صدمه میزند.
۳۸-برای از شیر گرفتن کودک دلبندتان بهتر است از اطرافیان نزدیک خود مثل مادر ، خاله ،عمه و به طور کلی کسانی که بچه با آنها ارتباط خوبی دارد کمک بگیرید.

نحوه از شیر گرفتن کودک
۳۹-تعداد دفعه های شیر خوردن را به آرامی کم کنید. اگر می توانید شیر خوردن را به شب یا روز محدود کنید. کودکان به شرایط محیطی عادت می کنند. مثلا می توانید قانونی وضع کنید که «تا وقتی خورشید خانوم تو آسمونه نمی تونی شیر بخوری» یا «بیرون از منزل/خارج از تخت/جایی به غیر از مبل سبز شیر خوردن ممنوعه» شرایط محیطی را به گونه ای تعریف کنید که برای او قابل درک باشد. مثلا نگویید «یکساعت دیگه بهت شیر میدم!» چون او تصوری از تقسیم بندی زمانی بر اساس ساعت ندارد لیکن از آنجایی که در دوره های زمانی خاصی شیر خوردن از سر گرفته می شود (مثلا شب ها، یا به محض رسیدن به منزل، یا به محض نشستن روی صندلی قرمز) کودک خیلی زود به قانون عادت کرده و به شما اعتماد می کند و در همان حال از ضربه های روانی در امان است.
۴۰-آخرین روش که در مراحل اولیه به هیچ وجه توصیه نمی شود استفاده از دارویی به نام صبر زرد است. به این صورت که اگر انجام مراحلی که ذکر شد ، کودک باز هم تمایل زیادی به شیرخوردن داشته باشد می توانید موضع شيردهی را با داروی تلخ گياهی نظير صبرزرد، كلپوره مخصوصا صبر زرد آغشته کنید . برای این کار مقدار كمی صبر زرد را در مقدار اندكی آب حل كرده روی سينه بماليد. رنگ سياه صبر زرد باعث خواهد شد كه كودک، رغبتی به گرفتن سينه نداشته باشد. كودكان سِمِج تر، معمولاً به محض چشيدن طعم تلخ صبر زرد، از شير خوردن منصرف خواهند شد. البته باید توجه داشت که صبرزرد جزو داروهای مسهل است و در صورت مصرف زياد ممكن است كودک را دچار اسهال كند. مصرف بيش از اندازه كلپوره نيز به ويژه براي كودكان حالت مسموم كننده دارد.(البته اگر مراحل بالا به خوبی و درستی انجام شود دیگر نوبت به این مرحله نمی رسد)
تذکر و سخن پایانی
۱-بعضی از مادران، اقدام به رنگ كردن پستان خود با ماژک و مانند آن می كنند كه تا وقتی كودک نخواهد سينه را بمكد؛ مشكل مهمّی را در پی نخواهد داشت امّا اگر كودك كوتاه نيايد و اقدام به مكيدن سينه كند؛ موادّ شيميايی و خطرناک اين گونه رنگها، وارد بدن نازنين او خواهد شد.
۲-يک اشتباه بسياری از والدين اين است كه با اين استدلال كه بهتر است خود و فرزندانشان، يک بار اين استرس را تحمّل كنند؛ به طور همزمان، اقدام به از شير گرفتن و نيز آموزش كنترل ادرار و مدفوع (به زبان ساده، همان از پوشک گرفتن) به كودک خود می كنند؛ غافل از اين كه تحمّل اين دو استرس همزمان، براي كودك بسيار سنگين است. در اين حال، يا حدّاقل يكی از اين دو اقدام به شكست می انجامد يا اگر هم به ظاهر موفّقيتی در كار باشد؛ به تجربه دیده شده است كه چنين كودكانی پس از يك دوره چند ماهه يا چند ساله كنترل ادرار و مدفوع، بدون وجود دليل ظاهری خاصّی، دچار مشكلات متعدّدی در اين زمينه ازجمله بی اختياری دفع، شب ادراري و مانند آن می شوند. پيشنهاد ما اين است كه حدّاقل يك دوره چند ماهه بين اين دو اقدام، فاصله بيندازيد و بعد از اين كه مطمئن شديد كه كودک، داغ شير نخوردن را فراموش كرده است؛ نسبت به آموزش دفع ادرار و مدفوع به وی اقدام كنيد. البتّه اين مسأله در مورد كودكاني كه توانايی آن را دارند كه قبل از دو سالگی در مورد كنترل ادارار و مدفوع، آموزشهای لازم را فرا بگيرند؛ مصداق نخواهد داشت.
امیدواریم مادران عزیز به کمک این راهنمای جامع بتوانند به راحتی و بدون آسیب روحی به دلبندشان، کودک خود را از شیر بگیرند .
شما چه تجربه ای درباره از شیر گرفتن کودک دارید؟ چه خوب است تجربیات ارزشمند خود در این باره را به دیگر مادران انتقال دهید. در ضمن خوشحال می شویم علاوه بر تجربیات، نظرات و پیشنهادات خود را درباره این راهنما و راهکارهای ارائه شده در آن با ما در میان بگذارید.
گرد آوری و تنظیم : https://rangvarang.com

نشانه ها و علایم آمادگی کودک برای از پوشک گرفتن موضوعی است که در این مطلب از سایت رنگ وارنگ قصد داریم به آن بپردازیم و نکات و موارد مهمی را با شما به اشتراک بگذاریم. از پوشک گرفتن کودک یکی از مراحل مهم در سنین ابتدایی کودک است که می تواند والدین را با استرس و چالش هایی روبرو کند. ضمنا اگر زمان و نحوه آموزش صحیح نباشد ، کودک با مشکلاتی از قبیل انواع ترسها، اضطرابها و وسواسها مواجه می شود که به راحتی از زندگیاش بیرون نمیروند. اجبار و عجله در انجام این کار میتواند […]
۲۱ نشانه و علامت آمادگی کودک برای از پوشک گرفتن

در این مطلب می خواهیم شما عزیزان را با علایم دندان درآوردن کودک بیشتر آشنا کنیم ،فرآیندی که ممکن است حس ناخوشایندی برای کودک ایجاد کند و موجب ناراحتی اش شود.پس لطفا با ما همراه شوید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید مقدمات دنداندرآوردن کودک در رحم مادر آغاز میشود. یعنی اولین جوانههای دندانی طی دوره بارداری شکل میگیرد که به این ترتیب بنیان دندانهای شیری در کودک گذاشته میشود. در واقع همین جوانهها هستند که به شکل اولین دندانهای شیری در فاصله بین ۶ تا ۱۲ ماهگی از لثهها میرویند جوانه زدن دندانهای اولیه یعنی خروج آنها از […]
علایم و نشانه های دندان درآوردن کودک
اگر در جستجوی گوگل به این مطلب رسیده اید احتمال زیاد به دنبال مدل نقاشی برای دفتر بودید و قصد دارید به کمک این مدل ها دفتر مشق و یا املای کودک خود را زیباتر و جذاب تر کنید. تزیین دفتر برای کودکان به ویژه دانش آموزان کلاس اولی و مقطع دبستان روش مناسبی برای ترغیب و تشویق دانش آموزان برای انجام تکالیف شان خواهد بود و با این کار می توانید شوق درس خواندن و تمرین کردن را در آنها ایجاد و تقویت کنید. علاوه بر این چون برای نوشتن، دانش آموزان برای یاد آوردن شکل حروف ازحافظه دیداری […]
همانطور که می دانید آشپزی و شیرینی پزی می تواند برای کودکان لذت بخش،هیجان انگیز و سرگرم کننده باشد و موجب تقویت مهارت های مختلف و اعتماد به نفس کودکان شود، ما در این مطلب از سایت رنگ وارنگ سعی کردیم انواع مدل پیش بند آشپزخانه کودک را در زیباترین و جدیدترین مدلها، برای شما عزیزان گردآوری کنیم تا بتوانید با ایده گرفتن از آنها برای کودک خود پیش بند آشپزی زیبا و شیک بدوزید. از آنجایی که آشپزی کردن برای کودکانی که پیش بند آشپزی مخصوص به خود دارند، لذت بخش تر و خاطره انگیز تر خواهد شد ؛ […]
شاید شما هم بخواهید برای تولد خود یا عزیزانتان که متولد فصل پاییز هستند کیک تولد تهیه کنید . چه بخواهید کیک را سفارش بدهید و چه بخواهید کیک را خودتان آماده کنید، نیاز به ایده برای تزیین کیک دارید. با مشاهده عکس کیک پاییزی در مدل های مختلف می توانید برای تزیین کیک تولد پاییزی به خوبی ایده بگیرید و با این کار تزیین کیک را به سلیقه خودتان نزدیک تر کنید.کیک با تزیین پاییز علاوه برکیک تولد برای کیک سالگرد ازدواج و همچنین کیک مراسم عقد و عروسی که در فصل پاییز برگزار می شود نیز کاربرد دارد. […]
امروزه انواع پارچه در طرح ، رنگ و جنس های مختلفی در بازار وجود دارد. شناخت انواع پارچه به ما در انتخاب بهتر پارچه متناسب با استفاده و کاربرد آن ، کمک می کند. همچنین افرادی که در زمینه طراحی لباس و تولید پوشاک فعالیت دارند لازم است شناخت کافی درباره پارچه ها داشته باشند تا بتوانند متناسب با محصولی که طراحی و تولید می کنند، پارچه مناسب را انتخاب کنند. از بین انواع پارچه ، بعضی از پارچه ها معروف تر هستند و افراد شناخت بهتری از آنها دارند و بعضی دیگر چندان شناخته شده نیستند. گاهی اوقات از […]
درباره زنبور عسل حقایق شگفت انگیز زیادی وجود دارد که در این مطلب از سایت رنگ وارنگ قصد داریم کمی به این موضوع بپردازیم.زنبور عسل honey bee متعلق به گروه حشرات و راسته پرده بالان است. زنبور عسل تنها حشره اجتماعی است که تا حدی توسط انسان اهلی می شود و تنها حشره ای است که برای انسان غذا تولید می کند. زنبورهای عسل یکی از بهترین گرده افشان های محصولات زراعی و گیاهان وحشی و غیره محسوب می شوند. آن ها تنها حشراتی هستند که برای انسان مزایای فراوانی را به ارمغان می آورند. به پرورش زنبور عسل معمولا […]
مراقبت های بعد از زایمان مانند مراقبت های دوران بارداری مهم و ضروری است. پس از زایمان ، مادر دچار تغییرات خلقی و جسمی می شود که بهبودی کامل این تغییرات، مستلزم مراقبت و گذشت زمان است. به ۶ هفته اول پس از زایمان، دوران نقاهت بعد از زایمان ( نفاس ) گفته می شود و به ۲۸ روز اول زندگی نوزاد را دوره نوزادی اطلاق می شود. در طول این مدت لازم است چندین بار مادر و نوزاد جهت بررسی سلامتی از لحاظ مختلف توسط مراقبین بهداشتی معاینه شوند. مادر ، همسر و اطرافیان نیز باید نسبت به مواردی […]
این روزها رنگ مو ها بسیار متنوع تر از گذشته شده اند و بانوان هم تمایل بیشتری برای تنوع دادن به رنگ موهای خود هستند به همین دلیل به دنبال انواع ترکیب رنگ مو هستند . اگر با اصول رنگ کردن موها آشنا هستید ولی به دنبال ترکیبات زیبا و دقیق برای رنگ مو هستید، خرید مجموعه آموزش انواع ترکیب رنگ مو می تواند به شما در این زمینه بسیار کمک کند. پکیج آموزشی انواع ترکیب رنگ مو در این پکیج ،ترکیب رنگ مو های متنوع و محبوب در میان بانوان را برای شما عزیزان گرد آوری کرده ایم. با […]
رنگ کردن مو در خانه کار راحت و ساده ای نیست. به دلیل وجود برخی ظرافت ها و پیچیدگی ها در زمینه رنگ کردن مو، اکثر بانوان ترجیح می دهند رنگ کردن موهای خود را به یک آرایشگر با مهارت کافی بسپارند. این قضیه زمانی مهم تر می شود که فرد می خواهد در مهمانی یا مراسم مهم و ویژه ای شرکت کنند. با طرح ۳ سوال مهم می خواهیم ضرورت یادگیری رنگ کردن مو در خانه را به شما یاد آوری کنیم آیا شما همیشه با وجود مراجعه به آرایشگر ماهر در نهایت از نتیجه کار رضایت داشته اید؟؟؟؟ […]
طراحی ناخن (دیزاین ناخن ) دارای یکسری قواعد است ولی شما می توانید با دیدن آموزش طراحی ناخن و آشنایی با قواعد طراحی ناخنو ایده گرفتن از مدل های مختلف طراحی ناخن و با کمی تمرین در کنار علاقه به یک حرفه ای در زمینه طراحی ناخن تبدیل شوید. فقط باید کمی تلاش کنید ،صبر و حوصله به خرج دهید و کمی سلیقه و خلاقیت چاشنی کار کنید،نتیجه کار حتما عالی خواهد شد. اگر از جمله افرادی هستید که دوست دارید همیشه ناخن های زیبا با طرحهای متنوع و در عین حال ساده و جذاب داشته باشید ؛ مجموعه کم […]
آرایش چشم سایه چشم می تواند احساس بهتری را برای فرد به ارمغان آورد. یکی از بهترین روش های زیباتر کردن چشم ها، استفاده از آموزش آرایش چشم سایت رنگ وارنگ یا همان آموزش سایه چشم است .
رنگ وارنگ برای راحتی و زیبایی بیشتر شما بانوان عزیز مجموعه ای را تحت عنوان آموزش انواع بافت مو و شینیون مو (خود آرایی مو ) تهیه کرده است . همانطور که می دانید بافت مو و شینیون مو یکی از موارد تاثیر گذار بر روی زیبایی و جذابیت بانوان است. آراسته بودن موها علاوه بر اینکه موجب جذابیت و زیبایی هر چه بیشتر می شود ، می تواند در بالارفتن اعتماد به نفس افراد تاثیر گذار باشد. اکثر خانم ها می خواهند همواره مرتب، آراسته و جذاب باشند و به همین دلیل همیشه به دنبال یادگیری مدل های بیشتر […]
سلام .ممنون از اینکه روش صحیح شیر گرفتن کودک را به این خوبی توضیح دادین، خیلی بهم کمک کرد.
سلام الهه جان
خوشحالیم که مقاله راهنمای شیر گرفتن کودک برای شما مفید بوده، سلامت و موفق باشید.
سلام. از شیر گرفتن بچه ها کار سختیه مخصوصا برای بچه هایی که وابستگی شدیدی دارند اما مطالعه چنین مطالبی برای طی شدن بهتر این مرحله، واقعا کمک کننده است. ممنون از شما بابت نگارش چنین مقاله پر باری
سلام نگار عزیز
بله دقیقا همینطوره که شما فرمودین، ممنون از حُسن توجه و اظهار لطف شما. موفق و سلامت باشید.